accessible chair yoga

lessen en prijzen

Hatha Yoga vormt de basis van mijn lessen. Focus op de ademhaling en voldoende tijd en ruimte voor bewustwording van je lichaam en je geest staan daarbij centraal. Ik hou van improviseren, inspelen op de behoefte van het moment. Daarbij maak ik gebruik van mijn kennis en brede interesse in de traditionele oosterse levens- en gezondheidsvisies waarbij de kracht van bewuste aandacht en het vinden van de balans tussen schijnbaar tegengestelde energieën centraal staan. Als het waardevol is worden mijn yoga lessen daarom aangevuld met bijvoorbeeld Chinese Qigong oefeningen. En sinds 2022 vormen deze op de Chinese Geneeskunde gebaseerde bewegingskunsten de basis voor een nieuwe les: Do-in yoga. Do-in yoga geef ik op de mat en verweef ik in mijn stoelyoga lessen.

Mijn stoelyoga lessen bestaan uit een reeks oefeningen op de stoel gericht op bewustwording, focus en het laten stromen van energie. We beginnen met ademhalingsoefeningen, oefeningen gericht op het losmaken van spanningen in gewrichten en spieren en vervolgens oefeningen om het hele lichaam te activeren, te versterken. De les sluiten we af met een ontspanningsoefening of meditatie op muziek. Daarna is er tijd en ruimte om ervaringen te delen.

De do-in lessen geef ik samen met Irene Vink. Onze do-in lessen zijn het komende jaar gericht op het verkennen en verdiepen van de verschillende energieën in het lichaam die verbonden zijn met de werking van onze organen. De focus ligt op het ervaren van de samenwerking tussen onze geest en ons lichaam. Elke les wordt afgesloten met een diepe en thematische meditatie.

Stoelyoga locaties en tijden

Sinds corona zijn mijn lessen regelmatig zowel live als via zoom te volgen en zijn er beschikbare lesvideo’s te bekijken op you tube, met een persoonlijke link die je ontvangt bij je aanmelding.

Stoelyoga les geef ik op verschillende locaties, liefst zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Op dit moment zijn de voor iedereen toegankelijke les locaties:

‘De woonkamer van de Burgemeester’ aan de Burgemeester Meineszlaan 102 in Rotterdam, elke maandagavond van 19.00-20.00 uur voor iedereen die deze vorm van yoga eens wil uitproberen en speciaal voor alle senioren uit de wijk. Wil je via zoom meedoen? Meld je aan dan ontvang je een persoonlijke link. 

Cool in beweging‘ op vrijdagmiddag van 13.00-15.00 uur bij Yoga Coolhaven op Coolhaven 100. Dit is een gecombineerd fitness en (stoel)yoga beweegarrangement speciaal voor 65+ ers. Voor meer informatie en de dinsdagmiddag les van dit programma: ga naar de website van Yoga Coolhaven www.yogacoolhaven.nl.

Besloten stoelyoga lessen geef ik op diverse woonzorglocaties zoals  ‘De Magistraat’ van Domus Magnus aan het Hennegouwerplein en bij  ‘Laurens Delfshaven’ aan de Mathenesserlaan. Deze stoelyogalessen zijn specifiek voor de bewoners van deze locaties.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een een stoelyoga les neem dan contact op voor een gratis proefles via telefoon, sms of email. Je bent van harte welkom!

Ken je iemand die ook geïnteresseerd is of een keer wel ervaren wat yoga is? Neem hem of haar mee voor een gratis proefles en profiteer beide van eenmalig €5,- korting op jullie maandabonnement! 

Do-in yoga locaties en tijden

De Do-in yoga lessen (op de mat) worden op dit moment gegeven op de volgende tijden en locaties:

Do-in yoga elke 2e en 4e zondagochtend van de maand 9.30 tot ca. 10.30 uur exclusief bij balletschool Staluse Pera aan de Heemraadssingel 235

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een de Do-in lessen of een specifieke les, neem dan contact op via telefoon, whatsapp, sms of email en meld je aan voor een gratis proefles. Je bent van harte welkom!

Ken je iemand die ook geïnteresseerd is of een keer wel ervaren wat yoga is? Neem hem of haar mee voor een gratis proefles en profiteer beide van eenmalig €5,- korting op jullie strippenkaart! 

Stoelyoga kosten en abonnementen

Proefles                             proefles gratis

Stoelyoga, losse les       € 10,-  per persoon (bij voorkeur betalen met tikkie)

Stoelyoga 1x pw              € 30,- per maand  (€7,50 per les)

                                           op doktersadvies aantoonbare minima: €  20,-  (€5,- per les)

Woonzorglocatie             €80,- excl. reiskosten (max 15 personen)

De prijzen zijn inclusief BTW.

De fysieke lessen zijn ca. 60 minuten inclusief meditatie. Alle lessen zijn voor eigen risico. Raadpleeg desgewenst voorafgaand aan deelname uw huisarts.

Do-in yoga kosten en abonnementen

Proefles                             proefles gratis

Do-in yoga, losse les      € 10,-  per persoon (bij voorkeur betalen met tikkie)

Do-in yoga 2xpm           strippenkaart 6x € 55,- (4 mnd geldig)  

Neem een vriend of vriendin mee en ontvang beide €5,- korting op je (volgende) strippenkaart!

De prijzen zijn inclusief BTW.

De fysieke lessen zijn ca. 60 minuten inclusief meditatie. Alle lessen zijn voor eigen risico. Raadpleeg desgewenst voorafgaand aan deelname uw huisarts.