accessible chair yoga

lessen en locaties

Hatha Yoga vormt de basis van mijn lessen. Mijn stoelyoga lessen bestaan uit een reeks oefeningen op de stoel gericht op bewustwording, focus en het laten stromen van energie. We beginnen met ademhalingsoefeningen, oefeningen gericht op het losmaken van spanningen in gewrichten en spieren en vervolgens oefeningen om het hele lichaam te activeren, te versterken. De les sluiten we af met een ontspanningsoefening of meditatie op muziek. Daarna is er tijd en ruimte om ervaringen te delen.

Ik hou van improviseren, inspelen op de behoefte van het moment. Daarbij maak ik gebruik van mijn kennis en brede interesse in de traditionele oosterse levens- en gezondheidsvisies waarbij de kracht van bewuste aandacht en het vinden van de balans tussen schijnbaar tegengestelde energieën centraal staan. Als het waardevol is worden mijn yoga lessen daarom aangevuld met bijvoorbeeld Chinese Qigong oefeningen. En sinds 2022 vormen deze op de Chinese Geneeskunde gebaseerde bewegingskunsten de basis voor een nieuwe les: Do-in yoga. Do-in yoga geef ik op de mat en verweef ik in mijn stoelyoga lessen.

locaties en tijden

Sinds corona zijn mijn lessen regelmatig zowel live als via zoom te volgen en zijn er beschikbare lesvideo’s te bekijken op you tube, met een persoonlijke link die je ontvangt bij je aanmelding.

Ik geef les op verschillende locaties, liefst zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Op dit moment zijn de les locaties:

Do-in yoga op de mat, exclusief bij balletschool Staluse Pera aan de Heemraadsingel 235, 2x per maand op zondagochtend van 9.30-10.30 uur. Voor de data in 2023 neem contact op via email of whatsapp.

Cool in beweging‘ op vrijdagmiddag van 13.00-15.00 uur bij Yoga Coolhaven op Coolhaven 100. Dit is  een gecombineerd fitness en (stoel)yoga beweegarrangement voor senioren met veel tijd voor ontmoeting en gezelligheid tussendoor. Voor meer informatie klik op de link naar de website van Yoga Coolhaven.

‘De woonkamer van de Burgemeester’ aan de Burgemeester Meineszlaan 102 in Rotterdam, elke maandagavond van 19.00-20.00 uur voor iedereen die deze vorm van yoga eens wil uitproberen en speciaal voor alle senioren uit de wijk. Wil je via zoom meedoen? Meld je aan dan ontvang je een persoonlijke link. 

‘De Societeit’ van woonzorglocatie ‘De Magistraat’ van Domus Magnus aan het Hennegouwerplein. Deze stoelyogales is specifiek voor de oudere bewoners met somatische beperkingen en lichte dementie van deze locatie.

‘De Orangerie’ van woonzorgcentrum ‘Laurens Delfshaven’ aan de Mathenesserlaan. Deze stoelyogales is specifiek voor de oudere bewoners met somatische beperkingen en lichte dementie van deze locatie.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een een stoelyoga of Do-in les neem dan contact op via telefoon, sms of email en meld u aan voor een proefles.

Als je een nieuwe leuke, voor iedereen toegankelijke, locatie weet of je wilt ook een stoelyogales aanbieden op jouw (woonzorg)locatie? Ik kom graag kijken en bespreken of ik een yogales op jouw locatie kan organiseren.

kosten en abonnementen

Stoelyoga, losse les       € 10,-  per persoon

Do-in yoga, losse les      € 10,-  per persoon

Proefles                             proefles gratis

Stoelyoga 1x pw              € 30,- per maand  (€7,50 per les)

                                           op doktersadvies aantoonbare minima: €  20,-  (€5,- per les)

Woonzorglocatie             €80,- excl. reiskosten

De onderstaande prijzen zijn inclusief BTW.

De fysieke lessen zijn ca. 60 minuten inclusief meditatie. Alle lessen zijn voor eigen risico. Raadpleeg desgewenst voorafgaand aan deelname uw huisarts.