accessible chair yoga

lessen en locaties

Hatha Yoga vormt de basis van mijn lessen. Mijn stoelyoga lessen bestaan uit een reeks oefeningen op de stoel gericht op bewustwording, focus en het laten stromen van energie. We beginnen met ademhalingsoefeningen, oefeningen gericht op het losmaken van spanningen in gewrichten en spieren en vervolgens oefeningen om het hele lichaam te activeren, te versterken. De les sluiten we af met een ontspanningsoefening of meditatie op muziek. Daarna is er tijd en ruimte om ervaringen te delen bij een kopje thee.

Ik hou van improviseren, inspelen op de behoefte van het moment. Daarbij maak ik gebruik van mijn kennis en brede interesse in de traditionele oosterse levens- en gezondheidsvisies waarbij de kracht van bewuste aandacht en het vinden van de balans tussen schijnbaar tegengestelde energieën centraal staan. Als het waardevol is worden mijn yoga lessen daarom aangevuld met bijvoorbeeld Chinese Qigong oefeningen.

locaties en tijden

Vanwege Corona zijn alle fysieke lessen op onderstaande locaties tijdelijk gecancelled. Om toch iedereen in beweging te houden kun je op maandagavond om 19.30 uur live meedoen met de on-line les of de beschikbare lesvideo’s bekijken op you tube. Hiervoor moet je je wel persoonlijk bij mij aanmelden.  

Ik geef les op verschillende locaties, liefst zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Op dit moment zijn de les locaties:

‘De woonkamer van de Burgemeester’ aan de Burgemeester Meineszlaan 102 in Rotterdam, elke maandagavond van 19.00-20.00 uur voor iedereen die deze vorm van yoga eens wil uitproberen en speciaal voor alle senioren uit de wijk.

Meerstadt zorgcentrum dagbestedingsruimte aan de Oranjeboomstraat 177 in Rotterdam-Zuid, elke vrijdagmiddag 14.00-15.00 uur, aanmelden kan via Meerstad zorgcentrum 088 7750100.

‘De Societeit’ van woonzorglocatie ‘De Magistraat’ van Domus Magnus aan het Hennegouwerplein. Deze stoelyogales is specifiek voor de oudere bewoners met somatische beperkingen en lichte dementie van deze locatie.

‘De Orangerie’ van woonzorgcentrum ‘Laurens Delfshaven’ aan de Mathenesserlaan. Deze stoelyogales is specifiek voor de oudere bewoners met somatische beperkingen en lichte dementie van deze locatie.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een een stoelyogales neem dan contact op via telefoon, sms of email en meld u aan voor een proefles.

Als je een nieuwe leuke, voor iedereen toegankelijke, locatie weet of je wilt ook een stoelyogales aanbieden op jouw (woonzorg)locatie? Ik kom graag kijken en bespreken of ik een yogales op jouw locatie kan organiseren.

kosten en abonnementen

Stoelyogales losse les                 € 10,-  per persoon

Stoelyoga proefles                      proefles gratis ook on-line en op video

Stoelyogales 1x pw/per mnd    € 7,50 per les

       op doktersadvies minima: €  5,-  per les

Stoelyogales on-line/video    4 strippenkaart:  €  15,-

Woonzorglocatie                        €80,- excl. reiskosten

De onderstaande prijzen zijn inclusief BTW.

De on-line lessen zijn ca. 30 minuten. De fysieke lessen zijn ca. 60 minuten inclusief meditatie, daarna thee ter afsluiting. Alle lessen zijn voor eigen risico. Raadpleeg desgewenst voorafgaand aan deelname uw huisarts.