links

Instituut voor Yoga en Meditatie

Al ruim 25 jaar is Irmtraud de Wreede van Yogastudio Irmtraud de Wreede – Instuut voor Yoga en Meditatie in Delft mijn yogalerares. Haar brede, zich voortdurend verdiepende, kennis van yoga en meditatie vormt een grote inspiratiebron voor al haar leerlingen. Zo ook bij mijn eigen ontwikkeling en het vormgeven mijn eigen lessen.

www.yogaidewreede.nl

stoelyoga Den Haag

Mijn certificaat als stoelyoga docent heb ik behaald bij Stoelyoga Den Haag van Yvonne van Helvoirt. Yvonne van Helvoirt (1973) heeft zich na de Hathayoga docenten opleiding bij de Blikopener in Tilburg verder gespecialiseerd in het geven van yogalessen aan mensen die minder bewegingsvrijheid ervoeren dan anderen. De stoel was daarbij een belangrijk hulpmiddel, maar niet alleen voor deze speciale doelgroepen: yoga op de stoel is geschikt voor iedereen. Yvonne voltooide verschillende yogaspecialisaties voor doelgroepen en adem-, en ontspanningsmethoden (oa. Dixhoorn) om mensen makkelijker te leren ontspannen en zelf te laten onderzoeken waar de bewegingsruimte zit, zowel fysiek als mentaal. Yvonne zet zich als Accessible Yoga Ambassador

Inmiddels geef zij deze kennis door met de bijscholing Stoelyoga Masterclass™ voor yogadocenten en vakdocenten die stoelyoga willen inzetten om mensen te stimuleren tot beweging. Vanaf 2018 is deze opleiding erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland. 

http://www.stoelyogadenhaag.nl

Academie Bo-Yi traditionele Chinese Geneeskunst

Mijn opleiding Chinese Stoelmassage is een gebaseerd op een (selectie van) massagetechnieken uit de Tuina therapie, een van de drie behandelmethoden uit de Chinese Traditionele Geneeskunst. Tuina massages is zeer effectief bij pijnklachten, vermoeidheid en stress. Net als bij acupunctuur hanteert Tuina een holistische visie op de mens in zijn (natuurlijke) omgeving, en kent de methode geen bijwerkingen.

http://www.bo-yi.nl

Do-in academy

Mijn opleiding Do-in heb ik, samen met mijn collega docent voor de Do-in lessen Irene de Vink, gevolgd bij Lilian Kluivers op de Do-in Academy in Leiden. Meer informatie kun je vinden op haar website.

www.do-inacademy.com